неделя, 21 ноември 2010 г.

Георги Гергов : Трябва да намерим „точката на топене” и да спечелим изборите !

Трябва да намерим „точката на топене” и да спечелим изборите - това заяви Георги Гергов Председател на ОблС на БСП пред актива на партията от Пловдив област
Близо 1000 човека - Председатели на основни, районни и общински организации, членове на партийните органи и на движенията в БСП се събраха на първото по рода си Областно съвещание на БСП в Пловдив.
На съвещанието присъства и Евгений Узунов – секретар Организационна дейност” на ИБ на НС на БСП.
Ние, БСП, имаме кауза- това е социалната държава! Десните вече нямат право да използват демокрацията като кауза, защото я проиграха. Трябва да има уважение към правилата, към хората, към върховенството на закона. Това е нашата визия за изборна победа - на връщане по пътя на демокрацията, на уважение към нашите родители и бъдещето на нашите деца, на подпомагане на бизнеса, който формира национален доход. който в момента е натикан в ъгъла от фирмите на властта. И в същото време – не трябва да се уморяваме да повтаряме какво оставихме на сегашните управляващи, какъв е огромния позитив от нашето управление – приемането в ЕС, намалянето на данъците, увеличаването на пенсиите, приходите в хазната, България отбеляза страхотен икономически ръст, каквото и да говорят сега. Оставихме страната на пътя на излизане от кризата – каза още Георги Гергов.
Въпросите, които вълнуваха участниците в съвещанието бяха свързани с възвръщането на доверието в БСП, за проекта АБВ, за участието на хората от бизнеса, отварянето на партията към симпатизанти и намирането на нови съмишленици за постигане на една цел – спечелване на Изборите и спиране похода на ГЕРБ към властта.
БСП може да върне доверието в себе си, в политиките, които предлага и това вече става, както сочат и последните социологически изследвания на ГАЛЪП и други агенции. Но трябва да продължим, да изговорим нашите грешки, да създадем ясното впечатление, че ние, най-старата партия, с опит и умения, с кадри, ние сме алтернатива на аматьорите в управлението. Това управление е вредно за страната. Ние трябва да бъдем с хората и да покажем, че България има нужда от нас -социалистите,че ние сме тези, които познават отдавна, тези, които ще останат тук, тези, с които живеят заедно и познават проблемите, защото са общи и засягат всички нас – отговори председателят на Областния съвет на БСП – Георги Гергов.
С АБВ можем да бъдем само естествени съюзници. И това да ни направи по-силни. Така отговори на въпросите за АБВ Георги Гергов и заяви, че ще е заплаха само ако не успеем да станем алтернатива на ГЕРБ. Ако анализираме и решим, че повече от сегашните 18% няма как да съберем, то тогава АБВ, в случай, че се развие като мощно движение, може да ни стане единствено съюзник.
Уверен съм, че притежаваме необходима политическа воля и енергия да направим така, че да постигнем победата в изборите. И това зависи от всички нас и от това което ще направим в следващата година – заяви при закриването на срещата Георги Гергов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар