понеделник, 31 януари 2011 г.

Помогнете на Сани

КОЯ Е САНИ?
Сани е на 24 години. Родена е в гр. София. Студентка по право V курс. Владее писмено и говоримо английски, немски и руски език.
Кратка история
В началото на 2007 г. на Сандра се появи уголемяване на десностранни шийни лимфни възли. През м. април е направена отворена биопсия в Германия и хистологично изследване. Според резултатите се касае за възпалителна реакция. За определен период от време има



ше леко затишие на заболяването.

В началото на 2009 г. Сани отново е с прогресия на десностранна шийна лифаденомегалия. През месец юни е направена повторна биопсия в Германия, а през септември още една в България във Военна болница. В резултат от хистопатологично изследване от 28.09.2009 г. (No. Б09-18113-16) доц. Михова дава заключение:

Класически Ходжкинов лимфом – нодуларна склероза.

От 02.10.2009 г. Сандра е в Болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания (СБАЛДОХЗ ) гр. София. Проведено е КАТ изследване за стадиране на заболяването. По отношение на показателите за биологична активност на заболяването, с лекуващ лекар проф. Бобев, Сани е стадирана във IIВ клиничен стадий на заболяването. След потвърдената диагноза и стадирането на заболяването, лекарите назначават лечение с химиотерапия.

Дни по-късно, на 06.10.2009 г., е направена първата химиотерапия и така в продължение на 10 месеца са направени 3 курса ABVP, 4 курса BEACOPP и 2 курса DHAP.

В резултат от лечението в България в болницата на проф. Бобев – ИСУЛ, състоянието на Сандра се влоши до безнадеждно. Тя остава без имунна система, посинява и започва да губи живота си.

На 06.08.2010 г. по спешност се договаря приемане в Израел и с първия самолет заминава с родителите си за болница „Хадасах”. От тази дата тя се лекува там.
Текущо състояние
Вече над 4 месеца, от 06.08.2010 г., Сандра е с родителите си в болницата в Израел. След направените там изследвания, лекарите регистрират диагноза:

ЛИМФОМ НА ХОДЖКИН 4-ТИ ПОСЛЕДЕН СТАДИЙ – „Обстрел в шията”
Резултатите от лечението в България - силно влошаване на състоянието на Сани
Необходима е спешна животоспасяваща трансплантация на стволови клетки! Лекуващият екип в Израел дава огромни надежди за успех на лечението.
Колко струва животът на Сани?
До момента за неуспешното лечение са похарчени над 100 000 лв. благодарение на добри хора, приятели, заеми и кредити. Сега животът на Сандра зависи от животоспасяваща трансплантация, която е на стойност 119 382.00 ЕВРО.
Кой помага?
Случаят на Сани е минал през инстанции към Министерство на здравеопазването, Фонд за лечение в чужбина, Фонд трансплантация. Отказана ни беше среща с г-жа Теодора Захариева. Отговорът от всички инстанции е НЕ! Законите и наредбите не позволяват да се поеме спасяването на Сани, защото Израел не е европейста държава, а това е единственият й шанс да бъде излекувана!

Сани живее, учи и работи и си плаща здравните осигуровки в ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ, но същите тези институции отказват да й помогнат и продължават да я насочват за лечение в България, където единственият възможен изход е фатален!
Какво следва?
Сандра продължава да се лекува, като ежедневно е подложена на терапии и инжекции. Семейството й е плътно до нея и през последните две години родителите й дават живота си, за да спасят единственото си дете.
Добри хора,
Майки и бащи,
Обръщаме се към Вас с надеждата да успеем да спасим Сани! Помислете къде и как при нужда биха се лекували Вашите деца!
Вашата помощ е нашата последна надежда!
Към 26.01.2011 събраните средства по сметките на Сандра са 210 000 лв.

Дарение с PayPal

Сандра Валентинова Младенова
Сметка в ЛЕВА:
Банка ДСК АД
IBAN: BG10STSA93000018907829
BIC: STSABGSF

Сметка в EURO:
Банка ДСК АД
IBAN: BG56STSA93000018907874
BIC: STSABGSF

Сметка в USD:
Банка ДСК АД
IBAN: BG62STSA93000018907863
BIC: STSABGSF

Няма коментари:

Публикуване на коментар