четвъртък, 27 януари 2011 г.

Как ГЕРБ изпрати човек на ДСБ да изложи и двете партии

Напоследък установява, че или държавата се е сбъркала, или аз съм се сбъркал. Последният пример, че нещо наоколо не е съвсем наред беше в днешния сутрешен блок на Нова телевизия.

Директорката на РИОКОЗ Пловдив /бившето ХЕИ/ д-р Ваня Танчева-Манчева бе излъчена от управляващите за опонент на независимата общинска съветничка и представител на община Пловдив в Общото събрание на Окръжна болница Дани Каназирева в дебат за бъдещето на Окръжна болница, на която държавата се опитва да сложи ръка. Д-р Танчева-Манчева демострира тотална некомпетентност по въпроса и сведе участието си в повтаряне на мантрата, че Каназирева гони политически дивиденти и община Пловдив също може да увеличи дела си в болницата. На което бе контрирана от Каназирева, че скандална поправка в устройствения Закон за държавния бюджет дава тази привилегия САМО на държавта. Но директорката на РИОКОЗ демонстрира още нещо – тя не прави разлика между устройствения закон за държавния бюджет и закона за бюджета за конкретна година, който се гласува от НС в навечерието на предходната.

В случая д-р Манчева може и да не е толкова виновна- все пак тя е хигиенист и не е длъжна да ги разбира тия сложни неща.
Въпросът е защо ГЕРБ не се намери компетентен опонент срещу Каназирева. От Министерство на здравеопазването видимо бягат от скандалната тема за да не нагазят съвсем на място, където и без това са намацани до уши. Още повече, че предложението за увеличение на капитала на Окръжна носи подписа на бившата министърка Анна-Мария Борисова. Явно д-р Константинов и екипът му не искат да вадят и този горещ картоф. И правилно не искат.
Другият, който е логично да се изкаже по темата-областният управител Иван Тотев също мълчи като палестинец на разпит в МОСАД. Той е фаворит за кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив и логично не би излязал да защитава губеща позиция, която отгоре на всичко ще му навлече и негативи в пловдивското обществено мнение. Пък и току някой заподозрял, че може да е забъркан в схемата на държавата за монополизиране на болницата. Затова добре прави, че мълчи.

Шефът на Районния център по здравеопазване д-р Георги Божиков пък е останал от предишния мандат кадър и не смее да се обажда, за да не се сетят за него и поста му, за да го дадат на друг.

Остава активистката на ДСБ д-р Танчева-Манчева, която дължи на ГЕРБ благодарност за назначаването й за директор на ХЕИ – РИОКОЗ. Понякога се налага постовете да се отработват. Обаче тук ми се обърка едно друго понятие. Нали Синята коалиция беше коректив на ГЕРБ, а напоследък нещата сериозно отиват към развод. А Иван Костов дъвче кабинета по-яростно и от Станишев дори. Дали Командира знае какви ги вършат неговите хора по места. Щото ако знае-лошо за него и за имиджът му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар