сряда, 2 февруари 2011 г.

Славчо Атанасов прихвана от мурафетите на Бойко и Дянков

Забранено за читатели под 18 годишна възраст

Бойко Борисов и Симеон Дянков си играят на доброто и лошото ченге, единият дава и те гали по главата, а другият те реже лошо. Това каза кметът на Пловдив Славчо Атанасов през юли по повод разминаването с обещанията на премиера за милионите, които трябваше да получи Пловдив за софийския боклук и парите, отпуснати от Симеон Дянков. Кметът на Пловдив стигна до там, че олицетвори ситуацията със сръбска поговорка, която гласи - цитирам - „с едната ръка гали, с другата - курец вади".

От тогава обаче пловдивският кмет дава всички признаци, че е добър ученик на управляващите. Той видимо е прихванал от мурафетите им и ги прилага успешно.

Началото беше през есента, когато в ролята на куреца се изяви заместник кмета Александър Долев, обявявайки, че ще реже глави на общински съветници и ще ти привиква един по един в кабинета си. Наложи се Славчо Атанасов да ги погали по главата и да ги успокои относно главите им.

Последната сценка от пиеската с галенето и куреца се разигра по време на обсъждането на бюджета на Пловдив. Ролята на колективен курец играха общинските съветници от мнозинството. В ролята на главен курец се изязяваше Камен Шишманов. Епизодична роля имаше и Илко Илиев. В резултат рйонните кметове/повечето от ГЕРБ/ бяха изгонени от залата, след като управляяващите тотално им секвистираха бюджетите. После колективния курец „оправи“ и бюджета на световноизвестния фолклорен ансамбъл „Тракия“, обричайки го на смърт. И пак се яви доброто ченге Славчо Атанасов, погали ги и каза, че ще върне решението за прегласуване.

Този път обаче нещата бяха прекалено брутални. Курецът беше не само изваден, но и използван брутално. При това без вазелин. Този път погалването на кмета никой не го разбра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар